Τουρισμός

Η «Απαγορευμένη Πόλη» στο Πεκίνο ανοίγει τις πύλες της για το κοινό


Τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε μέχρι πρότινος κλειστό τμήμα του τείχους που περιβάλλει την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο έχουν οι επισκέπτες, καθώς λόγω της εβδομαδιαίας αργίας της Εθνικής Ημέρας άνοιξαν για το κοινό. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Beijing Daily, το Μουσείο του Παλατιού στην Απαγορευμένη Πόλη άνοιξε το νότιο, το ανατολικό και το βόρειο τμήμα του τείχους, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήταν προηγουμένως μη προσβάσιμο για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν τώρα να περπατήσουν στο τείχος και να θαυμάσουν έτσι τα τρία τέταρτα του παλατιού.

Χτισμένο στα 1400, το τείχος της Απαγορευμένης Πόλης είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο τείχος παλατιού στην Κίνα, με μήκος 3.437,6 μέτρων. Έχει ύψος 9,3 μέτρα ενώ το πλάτος του ξεκινά από τα 8,55 μέτρα στη βάση του και φθάνει στα 6,63 μέτρα στο πάνω μέρος. Το τείχος έχει μία πύλη σε κάθε πλευρά, ενώ στις τέσσερις γωνίες υπάρχουν πύργοι.

Σύμφωνα με τον Σαν Τζισιάνκ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  έφορο στο Μουσείο του Παλατιού, στόχος της κίνησης αυτής ήταν να αποφευχθεί ο συνωστισμός των επισκεπτών και να δοθεί στον κόσμο η ευκαιρία να θαυμάσει τα πολιτιστικά μνημεία. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που έχει δείξει ο κόσμος είναι ότι πολύ γρήγορα είχαν προπωληθεί όλα τα εισιτήρια εισόδου έως και την Παρασκευή.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις