Νέο Επιχειρείν

Η Άντζελα Στάθη νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Reload Greece


Το Reload Greece έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα 4 τελευταία χρόνια σε έναν αναγνωρίσιμο οργανισμό, ο οποίος έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ‘επανεκκίνηση’ της ελληνικής οικονομίας μέσα από το επιχειρείν, κινητοποιώντας τα ελληνικά ταλέντα που βρίσκονται μακριά από την Ελλάδα. Τα επιχειρηματικά προγράμματα και οι εκδηλώσεις του οργανισμού αναπτύσσονται σταθερά, ενώ ο αντίκτυπός τους αυξάνεται συνεχώς. Σχεδόν 5.000 νέοι έχουν εκπαιδευτεί μέσα από τα προγράμματα του Reload, περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί σε startups, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 200 θέσεις εργασίας μέχρι σήμερα.

Στο επόμενο στάδιο ανάπτυξής του θα οδηγήσει το Reload Greece η νέα διευθύνουσα σύμβουλός του, Άντζελα Στάθη, στέλεχος με δυναμικό υπόβαθρο στο χώρο της επιχειρηματικότητας και εκτεταμένη εμπειρία στην καθοδήγηση διεθνών ομάδων και προγραμμάτων. Την διέπει ένα δημιουργικό πνεύμα, πάθος για την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και την καινοτομία.

 

Ο πιο πρόσφατος ρόλος της Άντζελας ήταν αυτός της Αντιπροέδρου στην Moody’s Investors Service, όπου δούλεψε πάνω στην προώθηση προϊόντων διεθνώς, ανάπτυξη προϊόντων, στη στρατηγική, στο μάρκετινγκ και συνεργάστηκε με στελέχη ρυθμιστικών αρχών.

Πριν την Moody’s, η Άντζελα εργάστηκε σε ρόλους διαχείρισης σχέσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης στις εταιρίες Schroders, BNP Paribas και Fitch Ratings στο Παρίσι και το Λονδίνο. Αυτή τη στιγμή η Άντζελα ολοκληρώνει το Executive MBA στο London Business School, με επικέντρωση στην επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία και τις παγκόσμιες κοινωνικές επιχειρήσεις.

Έχει επίσης αποκτήσει πτυχίο BA (Hons) στα Χρηματοοικονομικά Διεθνών Επιχειρήσεων και στα Γαλλικά, ενώ έχει λάβει Πιστοποίηση Διαχείρισης Επενδύσεων (Investment Management Certificate) από το CFA Society του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ίδια προέρχεται από μία οικογένεια σκληρά εργαζόμενων επιχειρηματιών και μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και Ελληνικά. Είναι μεγάλη υποστηρίκτρια της διαφορετικότητας, της ένταξης, της πολυπολιτισμικότητας και της προόδου των γυναικών, ενώ έχει εκτενή εθελοντική εμπειρία. Είναι μέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού 100 Women in Finance, καθώς και των οργανισμών Women on Boards, Women Techmakers και του 30% Club, ενώ προηγουμένως ήταν Συμπρόεδρος των ομάδων Πολυπολιτισμικότητας και της Γυναικείας Ποικιλομορφίας και Ένταξης της Moody’s UK.

Μετά την ένταξή της στο Reload Greece τον Μάιο 2019, η Άντζελα Στάθη δήλωσε: 

«Αισθάνομαι τιμή και ενθουσιασμό για την ένταξή μου στο δυναμικό του Reload Greece και ανυπομονώ να συνεχίσω το επιτυχημένο έργο του οργανισμού με τη ενεργή κοινότητα των επιχειρηματιών, εθελοντών, μεντόρων, επενδυτών και υποστηρικτών. Το επιχειρείν είναι το πάθος μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και γι’ αυτό δεσμεύομαι στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση νέων επιχειρηματιών με σκοπό να χτίσουν βιώσιμες επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξέλιξη και ανάπτυξη του οργανισμού».

Η έλευση της Άντζελας ήρθε σε μια συναρπαστική στιγμή για το Reload Greece. Ο Γιώργος Χούπης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Reload Greece, είπε:

«Εκ μέρους του του Διοικητικού Συμβουλίου του Reload Greece, είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την Άντζελα ως τη νέα μας Διευθύνουσα Σύμβουλο. Η Άντζελα φέρνει μαζί της την πλούσια εμπειρία της στην εξέλιξη, ανάπτυξη και ηγεσία ομάδων,  μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα. Καθώς το Reload Greece μπαίνει στο επόμενο στάδιο ανάπτυξής του και οι προκλήσεις ‘επανεκκίνησης’ της Ελληνικής οικονομίας παραμένουν, ανυπομονούμε να δουλέψουμε στενά μαζί της προς την επίτευξη του στόχου του οργανισμού να δημιουργήσουμε πραγματικό θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα μέσω της επιχειρηματικότητας».  

Η Άντζελα παραλαμβάνει τα ηνία του οργανισμού από την Έφη Κυρτάτα, η οποία συν-ίδρυσε το Reload Greece το 2012 και  είχε τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου από το 2015 και η οποία πρόκειται να μεταβεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Γιώργος Χούπης είπε: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Έφη για τη σημαντική συνεισφορά της, για την αποφασιστικότητά της στην επιτυχία του Reload Greece σε ένα δρόμο που δεν είναι πάντα ομαλός για μία start-up, καθώς και για την αφοσίωσή της να δει τον οργανισμό να εκπληρώνει το στόχο του. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε στο καινούργιο της ρόλο, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου». 

Η Έφη είπε: «Η αποστολή μου ως Διευθύνουσα Σύμβουλος ήταν να εξελίξω την αρχική μας πρωτοβουλία που ήταν βασισμένη κυρίως σε εθελοντές, σε έναν οργανισμό με δομή, ομάδα και στρατηγική. Τώρα αισθάνομαι πως είναι η κατάλληλη στιγμή να καλωσορίσω την Άντζελα ως τη νέα μας Διευθύνουσα Σύμβουλο. Είμαι σίγουρη πως η μεγάλη εμπειρία της Άντζελας στον οικονομικό κλάδο, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό της και το επιχειρηματικό της πνεύμα θα είναι μία μοναδική κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω ανάπτυξη του οργανισμού μας. Αυτό δεν είναι αποχαιρετισμός, καθώς θα μεταβώ στο Διοικητικό Συμβούλιο, από όπου θα συνεχίσω να συμβάλλω στον οργανισμό με το ίδιο πάθος.»

Το Reload Greece

Το Reload Greece, ένας φιλανθρωπικός οργανισμός με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, χτίζει μία νέα γενιά επιχειρηματιών για να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με θετικό αντίκτυπο στην χώρα τους. Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν τέσσερα κύρια προγράμματα: το Young Entrepreneurs Programme (RG YEP), ‘προ-επιταχυντής’ για startups πρώιμου σταδίου, το RG Challenge, ‘επιταχυντής’ για startups έτοιμες να λάβουν επένδυση, το Pre RG Challenge, ειδικά προσαρμοσμένο ‘προ-επιταχυντικό’ πρόγραμμα και το RG Connect, το ετήσιο συνέδριο. Το μοντέλο της επιχειρηματικότητας του Reload Greece βασίζεται στη δύναμη της Διασποράς και στηρίζεται σε μια ενεργή κοινότητα που αποτελείται από 20.000 μέλη.