Χρηστικά

Η ΑΑΔΕ «ανοίγει» θυρίδες, αποκτά αυτόματη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια


«Άνοιγμα» των θυρίδων και άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια, και στοιχεία που αφορούν καταθέσεις, επενδύσεις και άλλα αποκτά η ΑΑΔΕ, με το νέο σύστημα Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας.

Με το εν λόγω σύστημα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει τη δυνατότητα να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στους φορολογούμενους που έχουν βάλει στο μικροσκόπιό της. Και αυτό γιατί θα λαμβάνει σε real time δεδομένα και πληροφορίες από τα πιστωτικά ιδρύματα για το ύψος των καταθέσεων τους επενδυτικούς λογαριασμούς, τις πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, τις τραπεζικές θυρίδες, τους λογαριασμούς και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια για τα ελεγχόμενα πρόσωπα.

Κατόπιν, μετά δηλαδή την πρώτη επεξεργασία των data του φορολογούμενου, όλα τα σχετικά στοιχεία θα αντιπαραβάλλονται με τις φορολογικές δηλώσεις, για να διαπιστώνεται αν τα έσοδα συνάδουν με τις δαπάνες και κυρίως αν τα εισοδήματα δικαιολογούνται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Στο νέο σύστημα θα πρέπει να διαβιβάσουν δεδομένα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα ιδρύματα πληρωμών ,τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος, τα οποία δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια, με ή χωρίς φυσική εγκατάσταση, και τηρούνται στο Μητρώο της Τράπεζας της Ελλάδας.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα