Διεθνή

Η Maya Angelou και η αστροναύτης Sally Ride σε νομίσματα των ΗΠΑ


Οι απεικονίσεις 20 γυναικών που έγραψαν ιστορία θα κοσμήσουν αμερικανικά κέρματα.

Το U.S. Mint, το αμερικανικό νομισματοκοπείο, θα αρχίσει να θέτει σε κυκλοφορία τα καινούργια μεταλλικά νομίσματα από το 2022 και θα ολοκληρώσει τη νέα σειρά quarter dollars (τέταρτο δολαρίου) το 2025. Οι δύο πρώτες πρωτοπόροι θα είναι η ποιήτρια Maya Angelou και η Dr. Sally Ride.

Η βραβευμένη ποιήτρια Angelou είναι γνωστή για τα έργα της και τον ακτιβισμό της για τα δικαιώματα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας φωνή στη Μαύρη κουλτούρα στην Αμερική.

Η αστροναύτης της NASA, Ride είναι η πρώτη Αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα.

Οι δύο γυναίκες «άνοιξαν τον δρόμο για πολλές που ακολούθησαν και ενέπνευσαν νεαρές γυναίκες να συνεχίσουν την κληρονομιά τους... Είμαι χαρούμενη που είναι ανάμεσα στις πρώτες που έτυχαν αναγνώρισης», δήλωσε το μέλος του Κογκρέσου Barbara Jean Lee, που παρουσίασε το πρόγραμμα επανασχεδιασμού των μεταλλικών νομισμάτων.
 
Το American Women Quarters Program δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει τα ονόματα των άλλων πρωτοπόρων γυναικών των οποίων οι απεικονίσεις θα κοσμήσουν τα κέρματα.

Τόσο η Angelou όσο και η Ride θα εμφανιστούν στην πίσω πλευρά των κερμάτων ενώ στην μπροστινή πλευρά θα είναι η απεικόνιση του George Washington «σχεδιασμένη με τρόπο διαφορετικό από την τρέχουσα εικόνα», όπως διευκρίνισαν από το U.S. Mint.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα