Ενέργεια

Ηelleniq Energy: Συμφωνία με τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1 δισ.


Τη σύναψη συμφωνίας με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της Helleniq Energy, ύψους 1 δισ.ευρώ, έκανε γνωστή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Σιάμισιης. 

Μιλώντας σε αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, ο κ.Σιάμισιης τόνισε ότι η συμφωνία με τις τράπεζες-που θα μεταφέρει τη λήξη των δανείων της εταιρείας το 2027 και το 2028, περιλαμβάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους και  μειωμένα περιθώρια επιτοκίου που μετριάζουν την εξάρτηση από τη μεταβλητότητα των διεθνών επιτοκίων αναφοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy επισήμανε ότι ο όμιλος προχωρά στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με προσεκτικά βήματα. Στο τέλος του 2024 η εγκατεστημένη ισχύς των «πράσινων» μονάδων του ομίλου αναμένεται να φθάσει κοντά στα 600 μεγαβάτ, από 381 μεγαβάτ σήμερα. «Σε θέματα ΑΠΕ είμαστε πιο προσεκτικοί, καθώς τα προβλήματα διαθεσιμότητας ηλεκτρικού χώρου στα δίκτυα, αλλά και στις τεχνολογίες αποθήκευσης, εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα. Παρόλα αυτά, ωριμάζουμε το χαρτοφυλάκιό μας, το οποίο ανέρχεται σε 4,3 GW και προσβλέπουμε σε λειτουργία 1 GW στους επόμενους 18 μήνες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο ίδιος ανήγγειλε σημαντικές συμφωνίες τους επόμενους μήνες για ανάπτυξη του διεθνούς χαρτοφυλακίου. Πέραν των ΑΠΕ οι επενδύσεις στον τομέα της διύλισης αναμένεται να φθάσουν φέτος στα 200-250 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σιάμισιης εξέφρασε την προσδοκία να αρθεί τους επόμενους μήνες το πλαφόν στα εμπορικά περιθώρια που επιβλήθηκε λόγω της ενεργειακής κρίσης. Επίσης υπογράμμισε το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που επηρεάζει όλες τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι η διάθεση του 11% των μετοχών βοήθησε την άνοδο της τιμής και σε ερώτηση για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Gazprom.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα