Αγορές

HellasFin: Ελληνικές και διεθνείς μετοχές που εκτιμάται ότι θα υπεραποδώσουν το 2024


Σε πέντε επιλογές μετοχικών χαρτοφυλακίων εστιάζει κυρίως η επαγγελματική διαχείριση της HellasFin. Ξεκινώντας από τις αποδόσεις του 2023 και συνεχίζοντας στις επιλογές του 2024 καταγράφηκαν τα εξής. 

HELLENIC STOCKS - Χαρτοφυλάκιο Ελληνικών μετοχών

H προστιθέμενη αξία της επαγγελματικής διαχείρισης πιστοποιήθηκε σε μια περίοδο πέντε ετών, στη διάρκεια της οποίας η απόδοση του χαρτοφυλακίου έφθασε το 160,09% έναντι 139,57% του Γενικού Δείκτη.

Όσον αφορά τις μετοχές σηματωρούς για το 2024 η HellasFin διατηρεί υψηλές θέσεις σε ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα και Eurobank

MOMENTUM STOCKS – Χαρτοφυλάκιο μετοχών διεθνών εταιρειών σε φάση ανοδικού Momentum 

Η απόδοση ενός αντιπροσωπευτικού χαρτοφυλακίου της HellasFin έφθασε στα 23,82% για το 2023 με υπεραπoδίδοντας έναντι τού δείκτη κατά 40,40%,  ενώ οι πρωτεύουσες επιλογές μετοχών που μπορούν να κατοχυρώσουν θετικές υπεραξίες και για το 2024 είναι οι τίτλοι των Microsoft, Amazon, ASML, Bank of America.

USA STOCKS – Χαρτοφυλάκιο Αμερικανικών μετοχών 

Η απόδοση του χαρτοφυλακίου για το 2023 έφθασε το 30,45%, με υπεραπόδοση 27,33% έναντι τού δείκτη S&P500 για ένδεκα συναπτά έτη. Meta, Apple, JPMorgan, Eli Lilly θα διατηρηθούν ανάμεσα στις πρωτεύουσες επιλογές και για το 2024.

EURO STOCKS - Χαρτοφυλάκιο μετοχών Ευρωζώνης

Παρόλη τη στασιμότητα των ρυθμών ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, όποιος ακολούθησε το χαρτοφυλάκιο των μετοχών κάτω από την καθοδήγηση της HellasFin, καρπώθηκε μία απόδοση της τάξης του 21,91% για το 2023. Εάν δε, αξιολογήσουμε την απόδοση του συγκεκριμένου σε βάθος πέντε ετών, τότε η απόδοσή του ήταν σχεδόν υπερδιπλάσια του δείκτη αναφοράς EUROSTOXX600. Μέρος αυτών των υπεραξιών προέκυψαν και θα συνεχίζουν να προκύπτουν από τις ενδεικτικές στρατηγικές επιλογές στις μετοχές των ΑSML, Ferrari, Hermes International και L’Oreal.

TECH STOCKS - Χαρτοφυλάκιο μετοχών Τεχνολογίας

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δεν θα μπορούσαν να λείψουν από ένα μετοχικό χαρτοφυλάκιο που αναζητά ψηλές αποδόσεις. Κατά την HellasFin θα μπορούσατε να δώσετε σημαντική βαρύτητα με πιθανότητα διατηρήσιμων υπεραξιών σε τίτλους όπως, η Broadcom, Microsoft, Apple, Meta, Oracle. Δείγμα της διαχρονικά αξιόπιστης διαχείρισης στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο τεχνολογικών μετοχών είναι ότι η απόδοσή του σε βάθος πέντε ετών, έφθασε το 211,25% έναντι 171,35% του σημείου αναφοράς του, δηλαδή του δείκτη Nasdaq.

Αναλυτικά όλα τα πρότυπα χαρτοφυλάκια της HellasFin θα τα βρείτε από εδώ: www.hellasfin.gr/portfolios

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις