Επιχειρήσεις

H S&P αναβάθμισε σε «ΒΒ» τη Μυτιληναίος


Αναβάθμισε τη Μυτιληναίος  σε «BB» από «ΒΒ-» η S&P Global Ratings, όπως έκανε γνωστό ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, ο όμιλος επεκτάθηκε με ρυθμούς ρεκόρ το 2022, διπλασιάζοντας τα EBITDA σε σχέση με την περυσινή χρονιά και η εξαιρετικά ισχυρή κερδοφορία το 2022 θα τροφοδοτήσει τη Mυτιληναίος με επιδόσεις ρεκόρ το επόμενο έτος.

"Κατά την άποψή μας, η πειθαρχημένη προσέγγιση της Mυτιληναίος για την εξασφάλιση συμβολαίων και τη χρήση καλύτερων από τo αναμενόμενo ταμειακών ροών για περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της, υποστηρίζει την πιστωτική ποιότητα του ομίλου", υπογραμμίζει η S&P και συμπληρώνει πως «αυξήσαμε τις αξιολογήσεις μας» για τη Mυτιληναίος σε «BB» από «BB-».

Η έκθεση κάνει λόγο για συνολικό EBITDA 750-800 εκατ. ευρώ το 2022, επισημαίνοντας πως "πρόκειται για αξιοσημείωτη βελτίωση από την προηγούμενη εκτίμησή μας τον Νοέμβριο του 2021, για 500-550 εκατ. ευρώ. Για το 2023 τα EBITDA πιθανότατα θα προσεγγίσουν το 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας νέο υψηλό παρά την επικείμενη ύφεση στην Ευρώπη".

"Η θετική προοπτική αντανακλά την εκτίμηση, ότι η Μυτιληναίος θα παρουσιάσει σταθερά κέρδη και χαμηλότερη μόχλευση χάρη στη συνεχιζόμενη μετατροπή της σε μεγαλύτερη και διαφοροποιημένη εταιρεία", καταλήγει η S&P.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα