Επιχειρήσεις

H Sitel στο Athenian Capitol – Βήμα εξυγίανσης του ομίλου Χαραγκιώνη


Σε συνεργασία με το αμερικανικό fund Fortress, που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής του έχοντας αγοράσει δάνεια 90 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Χαραγκιώνη συνεχίζει τις προσπάθειες για την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων  και την πλήρη οικονομική εξυγίανση του.

Σημαντική κίνηση  προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η μετατροπή σε κτίριο γραφείων και εκμίσθωση του άλλοτε εμπορικού κέντρου Athenian Capitol επί των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού. Στο κτίριο αυτό θα στεγαστεί η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία τηλεφωνικών υπηρεσιών Sitel, η οποία δημιουργεί κέντρο επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πελατών στην Αθήνα.

Οι εργασίες ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης του κτιριακού συγκροτήματος θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο. Από την εκμίσθωση του ο όμιλος Χαραγκιώνη θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα, που θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων.
Στα γραφεία της Sitel θα απασχολούνται περίπου 1.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα υποστηρίζουν πελάτες από όλο τον κόσμο που μιλούν Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Ελληνικά.

Η εγκατάσταση της αμερικανικής εταιρείας με πολυάριθμο προσωπικό αναμένεται ότι θα τονώσει την εμπορική κίνηση στην περιοχή, συμβάλλοντας την άνοδο της αξίας ακινήτων.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Χαραγκιώνη – που ξεκίνησε από τις εισαγωγές αυτοκινήτων-μηχανημάτων και επικεντρώθηκε εν συνεχεία στο real estate, έχει επενδύσει περί τα  45 εκατ. ευρώ  στο Athenian Capitol, το οποίο όμως απέτυχε ως εμπορικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης