Αγορές

H Μoody's υποβάθμισε το outlook της Eυρωζώνης


Σε «αρνητικό» από «σταθερό», υποβάθμισε, για το 2020, το outlook της πιστοληπτικής ικανότητας της ευρωζώνης, ο οίκος αξιολόγησης Μοοdy’s.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, οι οικονομίες της ευρωζώνης είναι ευάλωτες στην άνοδο του προστατευτισμού και των γεωπολιτικών κινδύνων και προσθέτει πως υπάρχει «επιδείνωση του παγκόσμιου περιβάλλοντος».

Παράλληλα, τονίζεται πως υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που αυξάνουν τα ρίσκα της επένδυσης στο χρέος των οικονομιών της ευρωζώνης το 2020.

Oι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, όπως μεταδίδει το CNBC, σημειώνουν ότι ο πολιτικός κατακερματισμός σε πολλές χώρες υπονομεύει τις μεταρρυθμίσεις και ενδέχεται να επιβραδύνει την αντίδραση των κυβερνήσεων σε εγχώρια ή εξωτερικά σοκ.

«Το αρνητικό outlook για την ευρωζώνη αντανακλά την περιορισμένη δυνατότητα των περισσότερων κρατών μελών να αντιδράσουν σε μια επιδείνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος», υποστηρίζει η Moody’s και συμπληρώνει πως «η επιδείνωση του παγκόσμιου περιβάλλοντος θα επιβαρύνει την ανάπτυξη των ανοικτών οικονομικών των κρατών μελών το 2020, αν και η ανθεκτική εγχώρια ζήτηση, η χαλαρή νομισματική πολιτική και ένας βαθμός νομισματικής χαλάρωσης θα περιορίσουν τον αντίκτυπο».