ΕΥΖην

H «Maesta sofferente» εκτίθεται στην Piazza del Duomo


Με αφορμή τα 50 χρόνια της περίφημης πολυθρόνας «UP5x6» που παράγει ο οίκος επίπλων B&B italia, η «Maesta sofferente» του Γκαετάνο Πέσε εκτίθεται στην Piazza del Duomo, επ' ευκαιρία της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μιλάνου.
   
Tο αρχικό δημιούργημα του Ιταλού σχεδιαστή και αρχιτέκτονα αναδείκνυε τη μεταχείριση των γυναικών και τη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων.

Το περίφημο έργο τέχνης, το οποίο θυμίζει το γυναικείο σώμα, ήταν δεμένο σε ένα σφαιρικό υποπόδιο, έμμεση αναφορά στην εικόνα της γυναίκας που είναι φυλακισμένη, δεμένη στις προκαταλήψεις των ανδρών.

Για τα 50χρονα του εμβληματικού έργου μια ύψους οκτώ μέτρων εγκατάσταση - την οποία δημιούργησε ο Πέσε ειδικά για την Εβδομάδα Ντιζάιν - τοποθετήθηκε μπροστά από τον καθεδρικό Ντουόμο.
   
Το αρχικό σχήμα της πολυθρόνας, στην εγκατάσταση έχει μπηγμένα στην επιφάνειά του αναρίθμητα βέλη, προβάλλοντας το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.

Επιπλέον, ένας αριθμός κεφαλιών ζώων (από φελιζόλ ή βαμμένο φάιμπεργκλας), πάνω σε μεταλλικά υποστυλώματα, στέκουν «παραστάτες στη Μεγαλειότητα».
   
Η εγκατάσταση θα παραμείνει σε κοινή θέα Μιλανέζων και επισκεπτών από όλον τον κόσμο έως τις 14 του μηνός, οπότε και ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Ντιζάιν.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τέχνη