Τουρισμός

H Lufthansa ξαναπετάει για 20 τουριστικούς προορισμούς -Ποιά ελληνικά νησιά συμπεριλαμβάνονται


Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα ξαναρχίσει πτήσεις προς 20 τουριστικούς προορισμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και ελληνικά νησιά, από τα μέσα Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, στους προορισμούς αυτούς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Κρήτη, η Ρόδος, η Μαγιόρκα, το Φάρο της Πορτογαλίας, η Βενετία, η Ίμπιζα και η Μάλαγα. Οι πτήσεις θα αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη. Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και περαιτέρω προορισμοί.

Η επέκταση των δρομολογίων της εταιρείας γίνεται δύο εβδομάδες αφότου η Lufthansa αποκάλυψε τα σχέδιά της να επαναλάβει τις πτήσεις προς διεθνείς προορισμούς, όπως στο Λος Άντζελες, το Τορόντο και το Μουμπάι από τον Ιούνιο, ξαναρχίζοντας τις δραστηριότητες της η οποία είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Την Πέμπτη έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση για τη διάσωσή της. Το σχέδιο προβλέπει κεφαλαιακή ενίσχυση 9 δισεκατομμυρίων ευρώ με παραχώρηση του 20% των μετοχών της.

Η εφημερίδα Bild am Sonntag, που δεν αναφέρει τις πηγές της, υποστηρίζει ότι τα 9 δισ. θα είναι δάνειο που θα πρέπει να αποπληρωθεί στα τέλη του 2023.