Ενέργεια

H ICGB παρέχει οικονομική συνδρομή σε μικρούς δήμους Ελλάδας και Βουλγαρίας


Ο ανεξάρτητος διαχειριστής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου ICGB παρέχει οικονομική συνδρομή σε όλους τους δήμους κατά μήκος της διαδρομής του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας με επίκεντρο τους μικρούς οικισμούς.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής θα δοθούν με τη μορφή δωρεάς συνολικά 305.442 λέβα σε 12 δήμους που περιλαμβάνουν 64 χωριά στη Βουλγαρία και επτά στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο ICGB.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης δέσμευσης του φορέα μεταφοράς φυσικού αερίου για την υποστήριξη των κοινοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος στις περιοχές κατά μήκος της διαδρομής του ελληνοβουλγαρικού αγωγού. Ο διασυνδετήριος αγωγός έχει μήκος 182 χιλιόμετρα και διέρχεται από τις περιοχές Χάσκοβο, Ντιμιτρόβγκραντ, Στάρα Ζαγόρα, Κάρτζαλι και Κομοτηνή.

Τα κονδύλια προορίζονται για συγκεκριμένο σκοπό και κάθε τοποθεσία μπορεί να αποφασίσει ξεχωριστά πού θα δαπανήσει τα χρήματα, δήλωσε η εταιρία.

Έτσι, ο ICGB παρέχει στους δήμους την ευκαιρία να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν ανάλογα με την τοποθεσία τους. Αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί για τη χρήση κονδυλίων για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμού για δημόσιους αθλητικούς χώρους, υποστήριξη τοπικών αθλητικών ομάδων και προμήθειες για την ανακαίνιση εκκλησιών.

Ο ICGB αναπτύσσει μια σειρά από πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Σχεδίου Αποκατάστασης Διαβίωσης, εστιάζοντας πλήρως στις περιοχές κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Η εταιρία έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία εκστρατεία για την υποστήριξη των αγροτών με τη δωρεά συνολικά 74 τόνων λιπασμάτων, ποσότητα αρκετή για μια περίοδο 10 ετών. Ο διαχειριστής μεταφοράς φυσικού αερίου πραγματοποιεί τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τις τοπικές κοινότητες σε σχέση με τους κανόνες ασφαλείας και την αντιμετώπιση κρίσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία του αγωγού, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα