Επιχειρήσεις

H HIG πήρε τo «ξενοδοχείο της χούντας» - Επενδύει 100 εκατ.


 Στην αμερικανική HIG περιήλθε το γνωστό ως «ξενοδοχείο της χούντας» κτιριακό συγκρότημα (φωτο) που βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα, επί της Λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου και παραμένει ημιτελές από το 1973. Το εξαγόρασε  από την τελευταία ιδιοκτήτρια του, την Eurobank, με σκοπό να το ανακατασκευάσει και να το μετατρέψει σε υπερσύγχρονο πολυτελές ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Η HIG  θα διαθέσει περί τα 100 εκατ. ευρώ για να ολοκληρώσει το επενδυτικό project, ενισχύοντας την παρουσία της στην Ελλάδα, όπου ελέγχει ήδη 9 μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα και ξενοδοχειακές μονάδες.σε Κρή, Ρόδο, Κέρκυρα και αλλού..

Το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα έχει γίνει γνωστό ως «ξενοδοχείο της χούντας», επειδή η κατασκευή του άρχισε επί χούντας το 1973 και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Το αρχικό project ανέλαβε η εταιρεία "Αλθέα" του Νίκου Βαρδινογιάννη. Μετά τον θάνατο του "πατριάρχη" της επιχειρηματικής οικογένειας η "Αλθέα" αθέτησε τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές, με αποτέλεσμα το ξενοδοχείο να περιέλθει στις τράπεζες. Το 1988 αγοράστηκε από τον Γιώργο Κοσκωτά, ο οποίος προσπάθησε να ολοκληρώσει την κατασκευή του. Η σύλληψη-φυλάκιση του ματαίωσε τα σχέδια του.

Αργότερα το ημιτελές συγκρότημα περιήλθε στην Eurobank. Πριν από τρία χρόνια η τράπεζα συμφώνησε να το πουλήσει έναντι 20 εκατ. ευρώ, αλλά ο αγοραστής αθέτησε τελικά τη συμφωνία.

Τώρα το τίμημα δεν έγινε γνωστό. Πάντως η επενδυτική δαπάνη της HIG για την ολοκλήρωση-ανακατασκευή του θα είναι πολλαπλάσια του κόστους εξαγοράς.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα