Ενέργεια

H Exxοn Mobil αναβάλλει για το 2021 τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ


Παγώνει η Εxxοn Mobil μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 τις δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ εξαιτίας της πανδημίας και της κατάστασης που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω χαμηλής τιμής του πετρελαίου, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια να καθυστερήσει σημαντικά ο ευρύτερος ενεργειακός σχεδιασμός Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο.    

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 σε εσωτερική ενημέρωση των στελεχών της εταιρείας έγινε γνωστό ότι o πετρελαϊκός κολοσσός σχεδιάζει να αναβάλλει, μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά δεδομένα, τις έρευνες και τον προγραμματισμό των κατασκευαστικών έργων για την εξόρυξη υδρογονοθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Exxon Mobil μειώνει τις διεθνείς επενδύσεις κατά 30%, ώστε να  αντιμετωπίσει την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε  επίσημα  στις 7 Απριλίου.  

Την είδηση επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ενέργειας της Κύπροου, Γιώργος Λακκοτρύπης,  ο οποίος έλαβε προ ημερών επιστολή από την αμερικανική εταιρεία που τον ενημέρωναν για τις προθέσεις της. «Μας ειδοποίησαν (η Exxon Mobil ) πριν μερικές ημέρες ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε ότι αφορά και την πανδημία και την κατάσταση στις διεθνείς αγορές ότι από την μια είναι αναγκασμένοι να αναβάλλουν την γεώτρηση για 12 μήνες  από την άλλη όμως το ευχάριστο είναι ότι  παραμένουν προσηλωμένοι στην Κύπρο», ανέφερε.  

Πηγή: Ant1news.gr 

Ετικέτες Κυπρ