ΕΥΖην

H Colleen Doran μας "συναντά" διαδικτυακά, μέσω της Athens Comics Library και της πρεσβείας των ΗΠΑ


Σε ειδική παρουσίαση της δουλειάς της από την Athens Comics Library και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα συμμετάσχει διαδικτυακά την Τετάρτη και την Πέμπτη η κορυφαία δημιουργός κόμικς Colleen Doran.

«Πώς μια γυναίκα εικονογράφος και δημιουργός κόμικς ξεχωρίζει σε μία ανδροκρατούμενη βιομηχανία; Πώς μετατρέπεις το πάθος σου σε επάγγελμα; Πώς μπαίνεις στη λίστα των New York Times ως η εικονογράφος με τις υψηλότερες πωλήσεις;». Η καταξιωμένη δημιουργός θα απαντήσει την Τετάρτη 7 Απριλίου, 19:00-20:30, στις παραπάνω ερωτήσεις και θα συζητήσει για το έργο της, την τεχνική της, αλλά και την εμπειρία της.

Η Colleen Doran είναι από τις πρώτες γυναίκες δημιουργούς στη βιομηχανία των κόμικς. Μεταξύ άλλων θα μας μιλήσει και για τη δουλειά της στους εκδοτικούς οίκους της Marvel και DC Comics, καθώς και τις συνεργασίες της με κορυφαίους συγγραφείς, όπως οι Neil Gaiman και Margaret Atwood.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας Facebook της Athens Comics Library στα Αγγλικά και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Την Πέμπτη 8 Απριλίου, 19:00-20:30, ως μέρος της συνεργασίας της με την πρεσβεία των ΗΠΑ και την Athens Comics Library, η Colleen Doran θα παρουσιάσει το εργαστήριο «Writing and Drawing Comics».

Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια και γυναίκες που ενδιαφέρονται για την εικονογράφηση, τα κόμικς και την οπτική αφήγηση. Το εργαστήριο θα καλύψει μία σειρά θεμάτων όπως: η δημιουργική διαδικασία και η θεωρία της αφηγηματικής τέχνης, οι διαφορετικοί μέθοδοι γραφής και σχεδιασμού κόμικς, η διαδικασία της έκδοσης και της προώθησης των κόμικς.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται προεγγραφή. Για το εργαστήριο θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα Αγγλικά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα