Επιχειρήσεις

H Alpha Bank χρηματοδοτεί το επενδυτικό σχέδιο της «Santorini Day Tours» με πόρους του Τ. Ανάκαμψης


Η Alpha Bank, πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει έμπρακτη στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις, συμβάλλει σταθερά στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων τα οποία υπηρετούν τον στόχο της  ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού τους. Πρόσφατη απόδειξη αποτελεί η υπογραφή δανειακής  σύμβασης ύψους €2,5 εκατ. για τη χρηματοδότηση της εταιρείας «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). 

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στον κλάδο του Τουρισμού, στον οποίο η Τράπεζα δίνει ιδιαίτερη  βαρύτητα, πρωτοστατώντας στην ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, με χρηματοδοτήσεις  άνω των 2,5 δισ. την τελευταία τετραετία, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εμπειρία  φιλοξενίας στην Ελλάδα και το τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνει πιο βιώσιμο. 

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή δύο τουριστικών καταλυμάτων στη Σαντορίνη από  την εταιρία «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», συνολικής δυναμικότητας 16 διαμερισμάτων  (38 κλινών), καθώς και η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων τουριστικού πρακτορείου με σκοπό τη  μεταστέγαση της υφιστάμενης δραστηριότητας. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε €3,13 εκατ. και χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΤΑΑ (€1,56 εκατ.), κατά 30% από την Alpha Bank (€937.500) και κατά 20% (€625.000) μέσω ίδιας συμμετοχής. 

Η «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» προσφέρει ένα ισχυρό και διαφοροποιημένο τουριστικό  προϊόν με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη,  αξιοποιώντας τα στοιχεία της ποικιλομορφίας τα οποία χαρακτηρίζουν το νησί της Σαντορίνης (τοπική  γαστρονομία, οινοτουρισμός, περιηγήσεις, πολυτελείς κρουαζιέρες, ναύλωση ιδιωτικών ελικοπτέρων  κ.λπ.). Απευθυνόμενη σε επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου για διακοπές πολυτελείας, από τις  ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ελβετία, τη Γαλλία αλλά και αραβικές χώρες, η  «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως είναι η 5η θέση  παγκοσμίως για το 2022 για τις εμπειρίες οινοτουρισμού (viator.com) και η διάκριση Travelers’ Choice 2023 (Trip Advisor). 

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στα  κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του εταίρου, διαχειριστή και εκπροσώπου της  εταιρίας «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου, παρουσία του  Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Ορέστη Καβαλάκη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Alpha Bank