Αγορές

Γυρίζει ανοδικά το χρηματιστήριο, μεγάλα κέρδη στις τράπεζες


Εντυπωσιακή μεταστροφή κλίματος σημειώνεται στις αγορές, μετά το σοκ και τη μεγάλη πτώση που προκάλεσαν χθες οι ανησυχίες για αναζωπύρωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο με το μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού.

Ισχυρή ανοδική αντίδραση εκδηλώνεται στο  ΧΑ, όπου ο ΓΔ πήγε +2,2%, ενώ ο δείκτης τραπεζικών μετοχών που είχε χάσει χθες 6,4%, πραγματοποιεί εντυπωσιακό άλμα +5,1%.

Ιδιαίτερα θετική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη της τάξεως του 1,4% σε Φρανκφούρτη- Παρίσι, επιφυλακτική άνοδος (+0,3%) του FTSE-100 στο Λονδίνο, καθώς η χώρα βρίσκεται υπό την απειλή του μεταλλαγμένου κορονοϊού και μπαινει σε διεθνή καραντίνα.

Στην ελληνική αγορά φαίνεται ότι  απομακρύνεται ο κίνδυνος μεγάλης διόρθωσης – η οποία πάντως είναι θέμα χρόνου να επέλθει, καθώς οι δείκτες του ΧΑ έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακή ανοδική διαδρομή από τις αρχές Νοεμβρίου, δημιουργώντας ιλιγγιώδη βραχυχρόνια κέρδη, που αποτελούν δέλεαρ για ρευστοποιήσεις.

Η συνεδρίαση- Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν επικρατεί αισιοδοξία και το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει αναθερμανθεί, όπως δείχνει και ο μεγάλος τζίρος (9 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο).

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι δείκτες πήραν ανοδική κατεύθυνση. Ο Γενικός Δείκτης πήγε +2,27% στις 787,04 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 785,7 με κέρδη 2,10%.
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 2,35%, κινούμενος στις 1.880,4 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται σε υψηλό ημέρας, με άνοδο +5,10%. Προηγείται η Εθνική με +5,6%. Attica +5%, Alpha +4,8%, Πειραιώς +4%,  Eurobank +4,5%, Ελλάδος +2,3%.

Με θετικό πρόσημο όλα τα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips. Βιοχάλκο +5,2%, ΕΛΠΕ +2,3%, ΟΤΕ, Coca-Cola, Aegean +2%, ΔΕΗ +1,6%, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και Μυτιληανίος +1,4%, Jumbo +1,2%.

 Στα mid caps Ολυμπιακή Τεχνική και  MIG +4,1%, Πλαίσιο και Autohellas +2,6%, Αβαξ, Κρι-Κρι και Elton+1,7%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα