Αγορές

Γύρισε στα κέρδη η Wall


Με άνοδο έκλεισε, απόψε, η Wall Street.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε κέρδη, καθώς ανέκαμψε από από το παγκόσμιο sell-off που πραγματοποιήθηκε στις αγορές, μετά τις αποδόσεις που σημειώθηκαν στα αμερικάνικα ομόλογα, υπό τον φόβο των επενδυτών για οικονομική ύφεση. 

Συγκεκριμένα, το 30ετές ομόλογο των ΗΠΑ έπεσε κάτω από το 2% για πρώτη φορά, σήμερα, ενώ χθες είχε βρεθεί στο χαμηλότερο του σημείο, ήτοι στο 2,02%.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, αφού χθες έκανε λόγο για πιθανή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας, άφησε αιχμές κατά του Πεκίνου στο ζήτημα των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κόνγκ, ζητώντας από τον ομόλογο του Σι Ζινπινγκ να επιλυθούν τα όποια θέματα με ανθρωπιά.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε πως ελπίζει «οι ΗΠΑ να συναντήσουν την Κίνα στα μισά του δρόμου και να εφαρμόσουν τη συμφωνία που έλαβαν οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην Οζάκα». Πιο πριν το Πεκίνο απείλησε με αντίποινα την Ουάσιγκτον, αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην προγραμματισμένη αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την 1η Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν σε υψηλό 6 εβδομάδων, ενώ η παραγωγικότητα το δεύτερο τρίμηνο του 2019 έφτασε στο 2,3%, με την βιομηχανική παραγωγή να υποχώρησε κατά 0,2%.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 25,579.39 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.39%.

Παράλληλα, ο S&P 500 άγγιξε τις 2,846.50 μονάδες, με άνοδο 0.21%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε, σχεδόν αμετάβλητος, στις 7,766.62 μονάδες.