Αγορές

Γύρισαν το κλίμα στη Wall οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας


Με κέρδη έκλεισε, απόψε, η Wall Street.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ενώ βρισκόταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης στο "κόκκινο", μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Στίβεν Μνούτσιν, για την "εποικοδομητική" πορεία των σινο-αμερικάνικων εμπορικών διαπραγματεύσεων, άλλαξε κλίμα και έκλεισε με αύξηση.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Πεκίνου και αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε, αποχώρησε από την αίθουσα των διαπραγματεύσεων, μόλις δύο ώρες μετά την έναρξή τους.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης για τις συνομιλίες, καθώς "οι δασμοί θα φέρουν πολύ περισσότερο πλούτο στη χώρα μας απ' ότι μια εξαιρετική συμφωνία παραδοσιακού τύπου", εξήγησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και λίγες ώρες έχουν τεθεί σε ισχύ οι πρόσθετοι αμερικάνικοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, ενέκρινε το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανέγερση τμήματος του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό μήκους 128 χιλιομέτρων.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 25,947.79 μονάδες, με κέρδη 0.46%.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε στις 2,882.48 μονάδες, αυξανόμενος κατά 0.41%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 7,916.94 μονάδες.

Διαβάστε επίσης