Οικονομία

ΓΣΕΕ: Το εργασιακό νομοσχέδιο δεν κινείται στην κατεύθυνση προστασίας της εργασίας


Τις έντονες διαφωνίες της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου εξέφρασε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν τα μέλη του προεδρείου της με τον υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το εργασιακό νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η κυβέρνηση, δεν ρυθμίζει την αγορά εργασίας και δεν κινείται στην κατεύθυνση "προστασίας" της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας» υποστηρίζει η ΓΣΕΕ.

Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει, «την ερχόμενη εβδομάδα, θα συνεδριάσουν τα Όργανα της Συνομοσπονδίας, για να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, με στόχο να αποσυρθούν διατάξεις και να υιοθετηθούν προτάσεις των συνδικάτων».

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι θα καταθέσει και γραπτώς τις διαφωνίες της στο υπουργείο Εργασίας, «τεκμηριώνοντας την ορθότητα των επιχειρημάτων της απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου της εργασίας» υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις