Πολιτική

Γρηγοράκος: Υπερβολή το ότι μας χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ


Στο θέμα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ επανήλθε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα υπερβολή τη θέση της Φώφης Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ.

Επίσης, μιλώντας στον Σκάι, υποστήριξε πως η εκλογή του Κυρ.Μητσοτάκη αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα κόμματα του Κέντρου και γι' αυτό ο ίδιος «χτυπά καμπανάκι».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως η Φώφη Γεννηματά πρέπει να δώσει το πολιτικό στίγμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ζήτησε την διεξαγωγή συνεδρίου.

Ο κ. Γρηγοράκος επέμεινε στην άποψη ότι δεν αποκλείονται διαρροές προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας πως η εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη είναι θετικό γεγονός.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν μιλά για τον ίδιο και επιβεβαίωσε ότι έστειλε το κείμενο της συνέντευξής του, την Τρίτη, στον γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασ. Κεγκέρογλου και το θέμα, θεωρεί, είναι λήξαν.

Οι νέες δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου ενισχύουν το κλίμα αμηχανίας που επικρατεί στη Χαρ.Τρικούπη μετά την εκλογή του Κυρ.Μητσοτάκη.

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, έστειλε σαφές μήνυμα προς στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πιθανόν βλέπουν ως θετικό γεγονός την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και ως εκ τούτου την ανάπτυξη διαλόγου με τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

«Άλλο πράγμα η συνεννόηση και συνεργασία κι άλλο αποστασία» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν ρωτήθηκε για τις πρώτες δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε εκ νέου στην εκλογή του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως «είναι δεξιός» και σημειώνοντας ότι διαφωνεί πλήρως με τη λογική συγκρότησης μετώπου φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων «γιατί διχάζουν».

Η κ. Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και άλλα στελέχη και προσωπικότητες για την ταχύτερη και ουσιαστικότερη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σοσιαλδημοκρατικό πόλο.

Τέλος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, πρότεινε την πλήρη και ταχύτερη εφαρμογή του νόμου 3863/10 με τις αναγκαίες χρονικές προσαρμογές, η οποία -όπως είπε- δίνει τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου.