Επιχειρήσεις

Γούρνες: Κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για το «μικρό Ελληνικό»


Σημαντική ημέρα για τον διαγωνισμό που αφορά την παραχώρηση προς αξιοποίηση του ακινήτου των 345 στρεμμάτων στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς οι υποψήφιοι επενδυτές θα υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προφορές στο ΤΑΙΠΕΔ.

Για το «μικρό Ελληνικό» όπως έχει αποκαλεστεί η συγκεκριμένη περιοχή στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, αναμένεται-βάσει πληροφοριών- να επιδείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον μεγάλοι όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξένα funds και άλλες εταιρείες που ασχολούνται κυρίως με τις επενδύσεις σε ακίνητα.

Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός και μετά το άνοιγμα των προσφορών, το ΤΑΙΠΕΔ θα καλέσει όσους κατέθεσαν τις υψηλότερες προσφορές, να υποβάλλουν νέες βελτιωμένες. Κατόπιν, στην επόμενη φάση, η πιο υψηλή προσφορά, θα αποκτήσει το δικαίωμα ανάπτυξης της εν λόγω έκτασης στις Γούρνες Ηρακλείου. Οι ιθύνοντες του ΤΑΙΠΕΔ εκτιμούν ότι οι προσφορές θα κυμανθούν σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της Dimand στη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία και στο παρελθόν έχει εκφράσει την επιθυμία για το συγκεκριμένο project.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα