Αγορές

Goldman Sachs: 30% η πιθανότητα ύφεσης για τις ΗΠΑ


Αυξάνει την πιθανότητα σε 30% να περιέλθει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση στο επόμενο έτος η Goldman Sachs από το 15%  που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη, εν μέσω πληθωρισμού-ρεκόρ και αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων που τροφοδοτούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται μία εβδομάδα μετά τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων της Fed από το 1994, με σκοπό να ανακόψει την άνοδο του πληθωρισμού λαμβάνοντας επιθετικά μέτρα για να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική.

Η Goldman Sachs επίσης υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ χαμηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για τα επόμενα δύο χρόνια:

Η επενδυτική τράπεζα προβλέπει πιθανότητα 25% η αμερικανική οικονομία να περιέλθει σε ύφεση το 2024 εάν την αποφύγει το 2023, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως σωρευτικά υπάρχει πιθανότητα 48% για μια ύφεση στα επόμενα δύο χρόνια σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 35%.

"Ανησυχούμε όλο και περισσότερο ότι η Fed θα αισθάνεται υποχρεωμένη να ανταποκριθεί δυναμικά στον υψηλό πληθωρισμό και στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό εάν οι τιμές της ενέργειας αυξηθούν περαιτέρω, ακόμη και αν η δραστηριότητα επιβραδυνθεί σημαντικά", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα