Τράπεζες

Goldman Sachs: Αναθεωρεί επί τα χείρω τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών


Σε χαμηλότερα επίπεδα οριοθετεί τις τιμές - στόχους των ελληνικών τραπεζών με τελευταίο της report η Goldman Sachs, διατηρώντας σύσταση «buy» για τον τίτλο της Alpha Bank και «neutral» για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Με αφορμή τα τελευταία αποτελέσματα 6μηνου, ο γνωστός οίκος σημειώνει ότι μειώνει τις τιμές-στόχους κατά 1-5%, για να αποτυπώσει τις πιέσεις στα έσοδα από βασικές δραστηριότητες. Τονίζει ότι η Αlpha Bank παραμένει η κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο και ο προτιμώμενος τρόπος έκθεσης στην ανάκαμψη του εγχώριου τραπεζικού κλάδου. Όπως αναφέρει, οι υψηλοί κεφαλαιακοί δείκτες της τράπεζας της προσφέρουν πρόσθετη λειτουργική ευελιξία.

Πιο αναλυτικά, μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Αlpha Bank στα 2,45 από 2,5 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου όμως σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής να διαμορφώνεται στο 87%.

Κατά τα λοιπά, ο στόχος για την Εθνική Τράπεζα μειώνεται στα 2,76 ευρώ από 2,9 ευρώ, με τον οίκο να βλέπει περιθώριο ανόδου 54% για τη Eurobank στο 1,03 από 1,04 ευρώ (περιθώριο ανόδου 56%) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,25 από 3,4 ευρώ (περιθώριο ανόδου 50%).

Από την άλλη πλευρά, η Goldman Sachs επισημαίνει επίσης πως η ρευστότητα συνεχίζει να βελτιώνεται. Οι τράπεζες σημείωσαν σταδιακές εισροές καταθέσεων (περίπου 2 δισ. ευρώ) και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης από το Ευρωσύστημα (- 8 δισ. ευρώ) στο β' τρίμηνο.

Αναφορικά με τα NPLs, η Goldman Sachs υποστηρίζεται από τη βελτίωση στις τάσεις αλλά και τις πωλήσεις δανείων. Ο οίκος παρατηρεί ότι οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν καλύτερη δυναμική στη σύσταση νέων «κόκκινων δανείων» το δεύτερο τρίμηνο, λόγω των πωλήσεων χαρτοφυλακίων αλλά και τη μείωση στις στάσεις πληρωμών τόσο στα καταναλωτικά όσο και στα επιχειρηματικά δάνεια. Από την άλλη, καταγράφεται πιο αδύναμη τάση στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια.