Τουρισμός

«Γιορτές της γης 2018» στο απολιθωμένο δάσος Σιγρίου στη Λέσβο


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Απολιθωμένα δάση: τεκμήρια της εξέλιξης της ζωής στη γη, παραδείγματα από τη Λέσβο και την Κίνα», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απολιθωμένου δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής Qun Yang, Πρόεδρος της Εταιρείας Παλαιοντολογίας της Κίνας, διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Παλαιοντολογία Nanjing της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών και ο καθηγητής Yongdong Wang, γενικός γραμματέας της Εταιρείας Παλαιοντολογίας της Κίνας, αναπλ. διευθυντής του λιδιου Ινστιτούτου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά και θα υπάρχει μετάφραση στα Ελληνικά.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα παρουσιαστούν τα νεότερα αποτελέσματα της έρευνας για τη σημασία των απολιθωμένων δασών που έχουν ανακαλυφθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα για την κατανόηση της εξέλιξης της ζωής πάνω στον πλανήτη μας αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τις αντίστοιχες ερευνητικές ομάδες της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών και του Πανεπιστημίου Nanjing.

Οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκπληκτικής ομορφιάς και μοναδικά απολιθωμένα δάση που διηγούνται εκπληκτικές ιστορίες για το παρελθόν και το μέλλον της γης.

«Η ιστορία της γης καταγράφεται στα απολιθώματα, ζωντανούς οργανισμούς που υπήρχαν στη γη μας εκατομμύρια χρόνια πριν την εμφάνιση του ανθρώπου και αποτελούν μοναδικά τεκμήρια για τη γεωιστορική εξέλιξή της. Οι παλαιοντολόγοι, γνωρίζοντας τις συνθήκες ζωής των οργανισμών αυτών, αποκαλύπτουν την ιστορία της γης και μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το μέλλον του πλανήτη μας» είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής κ. Νίκος Ζούρος.

Διαβάστε επίσης