Πολιτική

Γιαννούλης: Να ποινικοποιηθεί το ψήσιμο χοιρινού δίπλα σε δομές με μουσουλμάνους μετανάστες


"Σαδισμό και κτηνωδία" χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, το ψήσιμο χοιρινού και την κατανάλωση αλκοόλ κοντά σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται τους ποινικούς κώδικες.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξουν προβλέψεις στο νέο Ποινικό Κώδικα για όσους προσβάλουν το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων με τον παραπάνω τρόπο.

Ο ίδιος ζήτησε να προβλεφθούν ποινές για όσους ψήνουν χοιρινό και πίνουν αλκοόλ κοντά στις δομές.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννούλης ανέφερε: «Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές».

Παράλληλα, τόνισε: «Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης.

Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.