Πολιτική

"Ελουσε" την Κεραμέως στη Βουλή, με ανοιχτό μικρόφωνο


Mea culpa μόνο για το ύφος

Ολη η Βουλή άκουσε αθέλητα τον... εξάψαλμο της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου κατά την υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορά αλλαγές στην παιδεία - ειδικά εκείνες για τα Πειραματικά σχολεία..

Η κ. Γιαννακοπούλου που ήταν ψηφολέκτης στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία επί του ν/σ, ξέχασε ανοιχτό το μικρόφωνο της και μιά τηλεφωνική συνομιλία της ακούστηκε σε όλη την αίθουσα της Ολομέλειας.

Τη στιγμή της ψηφοφορίας ακούστηκε να λέει ότι «κάνουν πρότυπο την Πλάκα. Τι μπλέκουν τα πειραματικά με τα πρότυπα;». «Τα έχει κάνει σκ…ά. Θα γίνει χαμός, θα την σκίσω. Σε κλείνω γιατι είμαι ψηφολέκτης».

Κατόπιν, κι ενώ το θέμα μονοπωλούσε τα πηγαδάκια της Βουλής, η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να τους παρουσιάσει τη δική της εκδοχή σε όσα έγιναν. Παραδέχθηκε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τη διάταξη που φέρνει προς ψήφιση για τα Πειραματικά Σχολεία και συγκεκριμένα τη Μαράσλειο.

«Παντελώς ανακόλουθη η Νίκη Κεραμέως. Ακούσατε τη ζωντανή κριτική μου. Τα παιδιά μου πηγαίνουν στο Μαράσλειο. Υποβαθμίζει το καλύτερο πειραματικό, το Μαράσλειο. Δεν είναι το ζήτημα το δικό μου το ρουσφέτι. Πονάω το σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Mea culpa για το ύφος

«Ο “δαίμων” του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα – με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια – την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμέως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο. Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία: οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά…», έγραψε σε ανάρτηση της η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.