Οικονομία

Για το ζήτημα των προσλήψεων δικηγόρων στο Δημόσιο συζήτησαν Βορίδης και Δικηγορικοί Σύλλογοι


Με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπό τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι δικηγόροι όσο και οι πολίτες κατά την πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους σε υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, η δικηγορική αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Βορίδη ότι «σε σειρά δημοσίων υπηρεσιών παρατηρείται σε κάποιες πλήρης και σε άλλες μερική αδυναμία επικοινωνίας (τηλεφωνική ή ηλεκτρονική) των συναλλασσομένων με αυτές (πολιτών, δικηγόρων και λοιπών επαγγελματιών), καθώς επίσης και μεγάλη καθυστέρηση στον ορισμό ραντεβού». Οι δικηγόροι, έκαναν ιδιαίτερη μνεία για το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και για τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Ακόμη, ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, ότι κάποιες Δημόσιες υπηρεσίες παραβλέποντας τη νομοθεσία και τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών, δεν εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τους δικηγόρους.

Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα των προσλήψεων δικηγόρων στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ. Η δικηγορική αντιπροσωπεία ζήτησε «να θεσπιστεί γενικό και ενιαίο πλαίσιο ως προς το περιεχόμενο των προκηρύξεων των θέσεων, ώστε να αποφεύγονται «φωτογραφικές προκηρύξεις» και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών αξιολόγησης και πρόσληψης και της θέσπισης ενιαίας μοριοδότησης, τηρουμένης πάντα της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας».

Ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολομέλειας, ανέφερε ότι «οι δικηγόροι, κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις Δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις ισχύουσες εγκυκλίους και ζήτησε τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων για την επίλυση των ζητημάτων, που τέθηκαν, με την άμεση ενημέρωση του υπουργείου ως προς τυχόν περιστατικά καταχρηστικών συμπεριφορών και αδικαιολογήτων καθυστερήσεων».

Περαιτέρω, ο κ. Βορίδης, δεσμεύτηκε να επισκεφθεί «προς τούτο ο ίδιος, την επόμενη βδομάδα το Ειδικό Ληξιαρχείο μαζί με εκπροσώπους του δικηγορικού σώματος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις