ΕΥΖην

Για παιδική πορνογραφία κατηγορεί τους Nirvana νυν 30χρονος, το μωρό του εξωφύλλου του "Nevermind"


Μήνυση σε βάρος των Nirvana για παιδική πορνογραφία υπέβαλλε o 30χρονος πλέον άνδρας, η φωτογραφία του οποίου όταν ήταν μωρό κόσμησε το εξώφυλλο του άλμπουμ "Nevermind", ενός από τα πιο διάσημα άλμπουμ στην ιστορία της ροκ.

Φωτογραφιζόμενος το 1991 σε ηλικία τεσσάρων μηνών, ο Σπένσερ Έλντεν εμφανίζεται γυμνός μέσα σε μια πισίνα, με το βλέμμα του σε ένα χαρτονόμισμα ενός δολαρίου κρεμασμένο σε ένα αγκίστρι.

Με θρυλικά μουσικά κομμάτια όπως το "Smells Like Teen Spirit", το άλμπουμ πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα, και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στη ροκ κουλτούρα.

Εκείνη την εποχή, ούτε ο Έλντεν ούτε οι γονείς του «υπέγραψαν κάποιο έγγραφο που να εξουσιοδοτεί τη χρήση των φωτογραφιών του Σπένσερ ή της εικόνας του και σίγουρα όχι για την εμπορική εκμετάλλευση εικόνων παιδικής πορνογραφίας», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Σπένσερ Έλντεν, σήμερα 30 ετών, δεν έλαβε ποτέ χρήματα για αυτήν τη φωτογραφία και ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων από καθέναν από τους 15 κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένων των μελών του συγκροτήματος που ζουν ακόμη όπως ο Ντέιβ Γκρολ, ο Κριστ Νοβοσέλιτς, αλλά και από τους κατόχους των δικαιωμάτων του τραγουδιστή Κερτ Κομπέιν που πέθανε το 1994 και του φωτογράφου Κερκ Γουέντλε.

Οι εν λόγω φωτογραφίες «έδειξαν με ασελγή τρόπο τα γεννητικά όργανα του Σπένσερ, από την εποχή που ήταν βρέφος μέχρι σήμερα», υπογραμμίζει η μήνυση, που κατατέθηκε στο δικαστήριο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Σπένσερ Έλντεν υπέστη «ακραία και συνεχή ψυχική οδύνη» ως αποτέλεσμα της δημοσίευσης της εικόνας.

Ο Έλντεν, πάντως, έχει αναπαράγει πολλές φορές τη φωτογραφία εξωφύλλου, ιδίως στα 25α γενέθλιά του.

Οι γονείς του είχαν λάβει 200 δολάρια για την αρχική φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα