Ελλάδα

Γεροβασίλη: Τα ΜΑΤ χτυπούσαν στα τυφλά τους διαδηλωτές


Λόγο για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης», έκανε η  η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, τα δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε παρευρισκομένους και κάποιοι εξ΄ αυτών μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Μεταξύ των τραυματιών ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Παράλληλα, επεσήμανε πως είναι «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης».

«Για άλλη μία φορά, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε», κατέληξε η υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν.