Πολιτική

Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε κοστολογημένο, εφικτό και εμπροσθοβαρές πρόγραμμα


Ερωτώμενη για το πρόγραμμα υπό τον τίτλο "Μένουμε Όρθιοι" το οποίο πρότεινε εχθές ο Πρόεδρος και οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε: "Είναι ένα σχέδιο που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Αξιοποιεί τμήμα του μαξιλαριού συν διαθέσιμους πόρους για ενέσεις ρευστότητας. Συγκεκριμένα: 14 δισ. άμεσα δημοσιονομικά μέτρα και άλλα 12 δισ ενέσεις ρευστότητας στην αγορά".

Και πρόσθεσε: "Αυτή τη στιγμή έχουμε το πλεονέκτημα ως χώρα, για πρώτη φορά και σε αντίθεση με άλλες χώρες, να διαθέτουμε ένα μαξιλάρι το οποίο διασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το εθνικό στοίχημα σήμερα είναι:

    Θα δράσουμε αποτελεσματικά με τα όπλα που διαθέτουμε χωρίς ανάγκη νέου δανεισμού, χωρίς αύξηση του χρέους της χώρας;

    Ή Θα μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες όταν θα βρεθούμε απέναντι σε συντρίμμια;"

Η κ. Γεροβασίλη τονισε: "Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Κοστολογημένο, γενναίο, εμπροσθοβαρές και εφικτό και απαντά στο παραπάνω δίλημμα. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να ακούσει. Την καλούμε να υιοθετήσει την εμπροσθοβαρή στήριξη οικονομίας των εργαζομένων των επιχειρήσεων και όλων όσων πλήττονται, οριζόντια ώστε να μπορέσουμε αργότερα να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος ανάκαμψης. Αυτή είναι η λογική των προτάσεών μας"

Και πρόσθεσε: "Με απόλυτη συναίσθηση της εθνικής ευθύνης και της κρισιμότητας προτείνουμε στην κυβέρνηση σοβαρό διάλογο με προτάσεις κατατεθειμένες από χτες σε διάθεση συζήτησης. Διαφωνούμε ως προς τη λογική "βλέποντας και κάνοντας" της κυβέρνησης. Είναι η λογική των μπαλωμάτων. Ίσως αποβεί καταστροφική".

Και κατέληξε: "Εδώ όμως ασκούμε πολιτική κριτική. Τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης έδρασαν και δρουν. Δεν φτάνει όμως αυτό.  Η κοινωνία βρίσκεται υπό κατάρρευση. Το κράτος θα πρέπει να αναλάβει το ρόλο του εργοδότη για κάποιους ανθρώπους. Θα πρέπει να στηρίξει την κοινωνία ολόκληρη σήμερα. Αυτό επίσης που άπτεται της πολιτικής και όχι του κ. Τσιόδρα είναι  η στήριξη του  ΕΣΥ με τρόπο μόνιμο και συστηματικό. Η κρίση ανέδειξε την ανάγκη ισχυρού εθνικού συστήματος υγείας.  Δεν έχει ενισχυθεί σε αριθμούς, οι εργαζόμενοι δουλεύουν επισφαλώς. Ακούμε κραυγές αγωνίας σε νοσοκομεία αναφοράς. Σήμερα άλλωστε έγιναν συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων".

Διαβάστε επίσης