Πολιτική

Γεροβασίλη: «Κυβέρνηση σε διακοπές» για άνοιγμα σχολείων και ακρίβεια


Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το δόγμα της ατομικής ευθύνης ξαναεφαρμόζεται στο άνοιγμα των σχολείων και αυτή τη σχολική χρονιά.

«Mπορεί η ευθύνη των μαθητών να υποκαταστήσει την έλλειψη κυβερνητικής ευθύνης;» διερωτήθηκε.

 Αναλυτικά η κ. Γεροβασίλη είπε:

Σήμερα πλέον η επιστημονική κοινότητα που γνωρίζει δεδομένα αλλά και η κοινωνία που έχει έρθει κοντά στη νέα πραγματικότητα αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση παίρνει μέτρα αντικρουόμενα και διασπείρει την ανασφάλεια και αμφιβολίες. Αποτέλεσμα είναι μετά απ’ όλα αυτά ενώ διαθέτουμε το τεράστιο επίτευγμα της επιστήμης, να μην έχει εμβολιαστεί ούτε το 60 % του πληθυσμού! Βεβαίως εκτός όλων των άλλων παλινωδιών και σφαλμάτων διαχείρισης (όπως η  περίπτωση του Astra Zeneca την άνοιξη)  έχουμε και έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει κηρύξει δύο φορές το τέλος της πανδημίας!  

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων. Όμως τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν! Βεβαίως και ο εμβολιασμός είναι το ένα μέτρο, το άλλο όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η αποστασιοποίηση. Είναι δυνατόν να ανοίγουν πάλι τα σχολεία χωρίς να έχουν αραιώσει οι μαθητές στην τάξη, που είναι το πιο απλό και απόλυτα στοιχειώδες; Επαφίεται τελικώς η έκβαση της μετάδοσης στην ατομική ευθύνη των μαθητών; Και μήπως συμπεριλαμβάνονται στους υπεύθυνους και τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών που αντικειμενικά δυσκολεύονται να κρατήσουν αποστάσεις; Και από πάνω έχουμε και τον παραλογισμό ότι τα πολυπληθή τμήματα κλείνουν όταν μολυνθεί το 51% των μαθητών;  

Βεβαίως και είμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων. Βεβαίως δε μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον η τηλεκπαίδευση με ό,τι συνεπάγεται για την παιδεία των παιδιών και την ψυχολογική τους ισορροπία. Όμως στ' αλήθεια, μπορεί η ευθύνη των μαθητών να υποκαταστήσει την έλλειψη κυβερνητικής ευθύνης;

Η κυβέρνηση υπήρξε ανίκανη να πείσει τους πολίτες. Εξου και καταλήγει στην τιμωρία.

Αναφορικά με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι οι κοινωνίες και οι κοινότητες χρειάζονται στοχευμένες δράσεις και προσπάθεια πειθούς. Αυτό λειτουργεί παιδαγωγικά, Εκεί αποκτάται η εμπιστοσύνη και η συναίνεση όχι στην τιμωρία. Αυτό θα επιτρέψει στην κοινωνία να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά σε όλους τους τομείς.  

Θα αναφερθώ  σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα -όχι εκείνο των νοσοκομείων τα οποία έτσι κι αλλιώς έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου με μειωμένο προσωπικό. Σήμερα ο κ. Καββαθάς (πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ) έλεγε ότι με τα νέα μέτρα περίπου 2.5 εκ πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της εστίασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική δυσκολία στην οποία θα περιέλθουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις και φυσικά, την ανεργία.  

«Ανατιμήσεις: Ο φανατικός νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη κοστίζει πολύ ακριβά»

Σχετικά με το κύμα ανατιμήσεων  το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι: «Από το Μάιο εφιστούμε με μεγάλη αγωνία την προσοχή στην κυβέρνηση για την ανάγκη ελαχιστοποίησης των συνεπειών της αύξησης των τιμών. Όμως ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε! Τότε κώφευε και σήμερα παρατηρούμε το φαινόμενο υπουργών να «παρακολουθούν με αγωνία» τις εξελίξεις μίας αγοράς που «αυτορυθμίζεται».

Δουλειά  ενός δομημένου κράτους  και της πολιτικής ηγεσίας είναι να μεριμνά, και να λαμβάνει τα ενδεικνυόμενα μέτρα, να μην εμποδίζει μεν αλλά να επιβάλει κανόνες, δε. Όχι να "παρακολουθεί  με αγωνία"! Εδώ οι αρμόδιοι υπουργοί αρκούνται στο να εκφράζουν συναισθήματα ευαίσθητης νεοφιλελεύθερης ψυχής που ελπίζει στον από μηχανής θεό της αγοράς!  Εν προκειμένω, στην τρέχουσα κρίση ενέργειας που υπάρχει, θα έπρεπε και η αρχή ανταγωνισμού και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα έπρεπε ήδη να έχουν φροντίσει να ελέγξουν το πρόβλημα.

Δε μπορεί να ρυθμίζεται μόνη της η αγορά, δε γίνεται να δρουν ανεξέλεγκτα τα καρτελ, δεν γίνεται να έχουμε σε βασικά προϊόντα υψηλότερες τιμές από πολύ πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες!  Το αποτέλεσμα αυτής της ιδεολογικά βαμμένης και δογματικής στάσης της κυβέρνησης είναι ότι  η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη τιμή της ενέργειας στην Ευρώπη και αναμένει ταυτόχρονα την μεγαλύτερη περαιτέρω αύξησή της!»

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις