Διεθνή

Γερμανία: Συνεχίζει ανοδικά το καταναλωτικό κλίμα


Ανοδικά κινήθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία το Φεβρουάριο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου GfK την Τρίτη με τις τιμές της ενέργειας πέφτουν.

Σύμφωνα με το Reuters, το ινστιτούτο ανέφερε ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος αυξάνεται στο -33,9 τον Φεβρουάριο από την αναθεωρημένη τιμή των -37,6 μονάδων τον Ιανουάριο. Είναι ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters κι έκαναν λόγο για -33,0.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος προβλέπει την εξέλιξη της πραγματικής ιδιωτικής κατανάλωσης τον επόμενο μήνα.

«Η πτώση των τιμών της ενέργειας, όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης, έχουν διασφαλίσει ότι το καταναλωτικό κλίμα είναι λιγότερο ζοφερό», δήλωσε ο ειδικός στους καταναλωτές του GfK, Rolf Buerkl. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι το 2023 θα παραμείνει δύσκολο για τη γερμανική οικονομία.

Μεταξύ των τριών επιμέρους δεικτών, οι προσδοκίες για τα εισοδήματα σημείωσαν αισθητή άνοδο τον Ιανουάριο και οι προσδοκίες για την οικονομία ανήλθαν στα προπολεμικά επίπεδα. Ωστόσο, η προθυμία για αγορά συνέχισε το rollercoaster των τελευταίων μηνών και αυτή τη στιγμή εξασθενεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα