Διεθνή

Γερμανία: Σημαντικό βήμα η ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ


Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Βερολίνο, αναφορικά με την ψηφοφορία της Παρασκευής στην ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Ειδικότερα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ, χαρακτήρισε την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων, «σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εφαρμογής της συμφωνίας», χαιρετίζοντας «την πρόοδο» που σημειώθηκε, ενώ τόνισε ότι με την εφαρμογή της συμφωνίας «θα ξεπεραστεί ένα αποφασιστικό εμπόδιο για την προσέγγιση των Σκοπίων προς την ΕΕ». Δήλωσε, δε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να στηρίζει την προώθηση της συμφωνίας.

«Η Βουλή στα Σκόπια ψήφισε την Παρασκευή υπέρ του να δρομολογήσει μία αλλαγή Συντάγματος και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εφαρμογής της συμφωνίας για το όνομα με την Ελλάδα. Η (γερμανική) κυβέρνηση έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό το να αξιοποιηθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία μίας συμφωνίας σε αυτήν τη διένεξη του ονόματος και για αυτό χαιρετίζουμε την πρόοδο που σημειώθηκε εκεί τώρα και θέλουμε για άλλη μία φορά να δηλώσουμε ότι με την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας θα ξεπεραστεί ένα αποφασιστικό εμπόδιο για την προσέγγιση των Σκοπίων προς την ΕΕ και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όπου μπορούμε ώστε να προωθήσουμε αυτήν τη συμφωνία», σημείωσε η κ. Άντεμπαρ.
 

Διαβάστε επίσης