Διεθνή

Γερμανία: «Καμπανάκι» για ελλείψεις αερίου τον χειμώνα


Η ρυθμιστική αρχή δικτύων της Γερμανίας, Bundesnetzagentur, με ανακοίνωσή της έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις φυσικού αερίου το χειμώνα.

Τόνισε πως τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν υπερβολικά πολύ φυσικό αέριο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν, και δήλωσε ότι απαιτείται εξοικονόμηση τουλάχιστον 20% για να αποφευχθεί η έλλειψη του καυσίμου αυτό το χειμώνα.

Η κατανάλωση φυσικού αερίου ήταν πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο, καθώς αυξήθηκε κατά 14,5% σε σύγκριση με τον μέσο όρο για την περίοδο 2018-2021, ανέφερε την Πέμπτη η Bundesnetzagentur, η οποία δημοσιεύει τα εβδομαδιαία στοιχεία για πρώτη φορά.

Ο πρόεδρος της υπηρεσίας, Κλάους Μίλερ, χαρακτήρισε τα στοιχεία "πολύ απογοητευτικά" και πρόσθεσε ότι "χωρίς σημαντική εξοικονόμηση, επίσης στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η έλλειψη φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα", πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χορήγησης φυσικού αερίου με δελτίο και διακοπών ρεύματος αυτό το χειμώνα.

Οι ιδιώτες καταναλωτές και οι μικρές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της γερμανικής κατανάλωσης φυσικού αερίου και χρησιμοποιούν το καύσιμο κυρίως για θέρμανση.

Οι βιομηχανικοί χρήστες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 60%, μείωσαν την κατανάλωση κατά 22% τον Αύγουστο και η χρήση τους ήταν "σαφώς κάτω από το μέσο όρο" την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα