Επιχειρήσεις

Γερμανία: Ενέκρινε η Lufthansa την κρατική πρόταση διάσωσης 9 δισ. ευρώ


Το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa, υπό τον πρόεδρο Karl-Ludwig Kley, ψήφισε υπέρ του σχεδίου διάσωσης, το οποίο προβλέπει να αποκτήσει η γερμανική κυβέρνηση ποσοστό 20% στην αεροπορική, και κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των μετόχων για τις 25 Ιουνίου.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε το πακέτο στο τέλος Μαΐου, αλλά χρειάζεται και την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού και των μετόχων.

Η Lufthansa τόνισε επίσης ότι θα διεξάγει συναντήσεις σε ανώτερο επίπεδο με τα συνδικάτα.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφότου το εποπτικό συμβούλιο είχε αρνηθεί να εγκρίνει το πακέτο διάσωσης εν μέσω ανησυχιών για τους όρους που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, και σύμφωνα με τους οποίους η αεροπορική εταιρεία υποχρεώνεται να εγκαταλείψει βασικά slots σε δύο από τα κύρια κέντρα της.

Ωστόσο στο Σαββατοκύριακο η Lufthansa αρνήθηκε να μεταβιβάσει στους ανταγωνιστές μέχρι και 24 slots απογείωσης και προσγείωσης σε μεγάλους κόμβους της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, καθώς και να παραδώσει ορισμένα αεροσκάφη στους ανταγωνιστές.

Για τους πρώτους 18 μήνες τα slots, τα οποία θα διατεθούν μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας υποβολής προσφορών, θα είναι διαθέσιμα σε νέους διεκδικητές στα αεροδρόμια –οι υπάρχοντες ανταγωνιστές θα μπορούν να υποβάλουν προσφορές μόλις λήξει αυτή η περίοδος.

Διαβάστε επίσης