Διεθνή

Γερμανία: Εκστρατεία προσέλκυσης γυναικών και ατόμων με μεταναστευτικό υπόβαθρο στις ένοπλες δυνάμεις


Ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία προσέλκυσης στελεχών στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων εξακολουθεί να μειώνεται. Ο κ. Πιστόριους κάλεσε ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα άτομα με μεταναστευτικό υπόβαθρο να αναζητήσουν καριέρα στην Bundeswehr.

«Πώς θα προσελκύσουμε περισσότερους νέους ανθρώπους από τις γενιές που ούτως ή άλλως είναι (δημογραφικά) μικρότερες; Υπάρχουν πρώτα από όλα δύο ομάδες οι οποίες υποεκπροσωπούνται: από τη μία πλευρά οι γυναίκες. Στον στρατιωτικό τομέα, εκτός από τον υγειονομικό κλάδο, το ποσοστό είναι σχεδόν 10%. Αυτό είναι πολύ λίγο και παρεμπιπτόντως δεν δικαιώνει και τον ισχυρισμό της Bundeswehr ότι είναι "στρατός των πολιτών". Θέλουμε λοιπόν να προχωρήσουμε σθεναρά και όχι μόνο για τον υγειονομικό και τον πολιτικό κλάδο. Και το ίδιο ισχύει για ανθρώπους με μεταναστευτικό υπόβαθρο στη Γερμανία. Έχουμε πάρα πολλά εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία, δεύτερης, τρίτης γενιάς, οι οποίοι ζουν εδώ, έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο, είναι κάτοχοι γερμανικού διαβατηρίου. Αυτούς αυτή τη στιγμή για διάφορους λόγους δεν τους προσελκύουμε», δήλωσε ο κ. Πιστόριους από το Κέντρο Καριέρας των ενόπλων δυνάμεων που επισκέφθηκε σήμερα, στην Στουτγκάρδη και τόνισε ότι το υπουργείο του ασχολείται εντατικά με τα σχέδια ενίσχυσης της Bundeswehr με ανθρώπινο δυναμικό.

Ο υπουργός ζήτησε μεταξύ άλλων να δίδεται πιο ρεαλιστική εικόνα των ενόπλων δυνάμεων στις σχετικές διαφημίσεις και να μην περιορίζονται οι καμπάνιες σε σκηνές από ταινίες δράσης - «για να περιοριστεί και το ποσοστό εκείνων οι οποίοι εγκαταλείπουν αργότερα την Bundeswehr, απογοητευμένοι. «Είναι σημαντικό να μη γυρίζουμε ταινίες τύπου "Mission Impossible" για τα διαφημιστικά μας, για το πώς θα ήταν η Bundeswehr στο Χόλιγουντ, αλλά να δίνουμε ρεαλιστική εικόνα», είπε χαρακτηριστικά. Το ποσοστό εγκατάλειψης των ενόπλων δυνάμεων ανέρχεται σε 30% «και αυτό έχει σχέση με τις προσδοκίες και τη διαχείρισή τους, ίσως με λάθος ιδέα για τον στρατό και με υπερβολικές απαιτήσεις», σχολίασε ο υπουργός.

Ενδεικτικά, έως το τέλος Μαΐου του τρέχοντος έτους οι αιτήσεις για στρατολόγηση ήταν 23.414, κατά 7% λιγότερες από ό,τι κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Την ίδια ώρα, έχουν αυξηθεί κατά 16% τα αιτήματα ενδιαφερόμενων για συναντήσεις ενημέρωσης, στοιχείο το οποίο ο κ. Πιστόριους θεωρεί ενθαρρυντικό.

Αυτή τη στιγμή η Bundeswehr έχει στη διάθεσή της 183.000 ενστόλους. Ο στόχος του υπουργείου 'Αμυνας είναι έως το 2031 ο αριθμός να φθάσει τις 203.000, κάτι που έχει αμφισβητήσει ήδη ο σημερινός υπουργός.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα