Υγεία

Γεωργιάδης: Τα απογευματινά χειρουργεία δεν είναι άγρα πελατών του νοσοκομείου


Στην πορεία των απογευματινών χειρουργείων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες που επιθυμούν, να μπορούν να χειρουργούνται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εκτός πρωινού ωραρίου.

«Τα απογευματινά χειρουργεία δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες που επιθυμούν, να μπορούν να χειρουργούνται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εκτός πρωινού ωραρίου, σε τιμές συμφέρουσες σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Στην υπουργική απόφαση λέμε στους διοικητές ότι απαγορεύεται να παίρνουν τηλέφωνο στη λίστα. Εμείς δεν κάναμε τα χειρουργεία για να κάνει το νοσοκομείο άγρα πελατών. Εσείς που το ακούτε και είστε σε αναμονή ή δεν είστε σε αναμονή και χρειάζεται μια επέμβαση, να έχετε αυτή την επιλογή», είπε ο υπουργός στην ΕΡΤ.

Για την εκστρατεία του υπουργείου Υγείας για την υγιεινή διατροφή

Επίσης αναφέρθηκε στην εκστρατεία του υπουργείου Υγείας για την υγιεινή διατροφή και σημείωσε:« Έχω ως σκοπό να κάνω την Ένωση Διαιτολόγων Ελλάδας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, γιατί θέλω να συμβάλλουμε περισσότερο σε μία εκστρατεία για το πώς πρέπει να είναι η υγιεινή διατροφή και η υγιεινή ζωή».

«Οι καρκινοπαθείς θα κάνουν κανονικά τη θεραπεία τους στον Αγ. Σάββα»

Οσον αφορά τους επικουρικούς επεσήμανε ό,τι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους ενώ για τους καρκινοπαθείς είπε ό,τι κάνουν τη θεραπεία τους κανονικά στον Αγ. Σάββα. «Για το συγκεκριμένο μηχάνημα που υπήρχε πρόβλημα στο Αλεξάνδρα μας ενημέρωσε η εταιρεία ό,τι δεν μπορεί να συντηρηθεί πέραν πενταμήνου και κατευθύναμε όλους τους ασθενείς να πάνε στον Άγ. Σάββα και όλοι είναι σε σειρά για να κάνουν τη θεραπεία τους κανονικά», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις