Οικονομία

Γεωργιάδης: Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα επηρεαστούν από τον κορονοϊό


Την πεποίθηση πως «αργά ή γρήγορα αμφιβάλω αν θα υπάρχει επιχείρηση που δεν θα επηρεαστεί» από την πανδημίας, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως το «φρένο» στην οικονομία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο.

Ο υπουργός μίλησε, επίσης για την επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας, σημειώνοντας ότι οι πόροι του κράτους δεν είναι απεριόριστοι και γι’ αυτό γίνεται μια πρώτη ιεράρχηση «και ανάλογα θα προχωράμε σε διορθωτικές κινήσεις». 

Ο ίδιος, σύμφωνα με το skai.gr, ανέφερε ότι στόχος είναι όταν οι γιατροί πουν ότι «το κακό πέρασε» να γίνει ένα σοκ ρευστότητας για να πάρει μπρος η αγορά.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι όλοι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, θα ενταχθούν «ίσως με ένα τηλεφώνημα, ίσως εντελώς αυτόματα» στις διευκολύνσεις των τραπεζών.

Εν συνεχεία, δήλωσε για την κατάσταση στα σουπερμάρκετ άλλων χωρών: «Αν δείτε εικόνες από άλλες χώρες στα σούπερ μάρκετ, στην Ελλάδα τα έχουμε πάει καλά»

Σχετικά με τις ελλείψεις σε αντισηπτικά, είπε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παρότι έχει αυξηθεί η παραγωγή και γι αυτό θεσπίστηκε ο περιορισμός στην αγορά αντισηπτικών.

Κλείνοντας, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι δίδονται άδειες παραγωγής αντισηπτικών σε βιομηχανίες και όσο περνούν οι μέρες θα ομαλοποιείται η κατάσταση.