Αιχμές κατά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση των επιτοκίων δανεισμού.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε: «Αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι “όταν πάρουμε για δεύτερη φορά την εξουσία θα πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας” είναι ανατριχιαστικό αλλά δεν είναι το μοναδικό που έχει ειπωθεί. Μιλάμε για ένα κόμμα που όταν φεύγει το make up και βλέπεις το πραγματικό του πρόσωπο ανατριχιάζεις».
Σχετικά με τη Novartis δήλωσε: «Αύριο και μεθαύριο έχουμε ένα ιστορικό γεγονός. Τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής θα εξετάσουν τους δύο μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμο Σαράφη” και “Αικατερίνη Κελέση” για να διαπιστώσουν ποιος τους έβαλε να πουν αυτά τα ψέματα».
Ο ίδιος μίλησε και για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη: «Οι κ. Τσίπρας και Πολάκης είναι ίδιοι. Σκέφτονται και πιστεύουν τα ίδια. Απλώς ο κ. Τσίπρας έχει πιο γλυκό πρόσωπο. Είναι Πολάκης με χαμόγελο».
Όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό είπε: «Όσα το κράτος και η κυβέρνηση μπορούσαν να κάνουν για να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, τα έχουν κάνει. Το μόνο που απομένει είναι η απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, στην οποία προσέφυγε η “Hard Rock” εναντίον μιας ομόφωνης απόφασης δύο διαφορετικών επιτροπών, όπως είχε κάθε δικαίωμα να κάνει. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τελικά ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο, χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. Στις 26 Φεβρουαρίου είναι η ακρόαση επί της προσφυγής και θα ακολουθήσει η απόφαση. Όταν τελειώσει κι αυτό, θα έχει αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο για να προγραμματίσουμε πότε θα μπουν οι μπουλντόζες».
Εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Παρά τις δηλώσεις που έχει κάνει ο επικεφαλής της “Hard Rock”, δεν πρόκειται να μπω σε αντιδικία μαζί του. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει μια τόσο μεγάλη επενδυτική πρόταση δικαιούται σεβασμού. Η “Hard Rock” είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα. Θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες».
Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας χρειάζεται διάνυσμα χρόνου για να περάσει στην πραγματική οικονομία. Διότι χαμηλότερο κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου σημαίνει χαμηλότερα επιτόκια για τις τράπεζες, χαμηλότερα επιτόκια για τις επιχειρήσεις και τελικά χαμηλότερο κόστος για τον καταναλωτή».