Πολιτική

Γεωργιάδης: Έρχονται σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα


Σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα προανήγγειλλε για το προσεχές διάστημα σε μήνυμα που έστειλε στο συνέδριο του Economist στη Λευκωσία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας 'Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και τις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου μέσα από επενδυτικές συνεργασίες αναφέροντας ενδεικτικά τον EuroAsia Interconnector, τον EastMed κ.ά.

Η Ελλάδα έχει υποδεχθεί μαζικές επενδύσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος πρόσθεσε ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτο και πιθανόν εντονότερο ρυθμό στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας (επικαλέστηκε στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ, Eurogroup και ΔΝΤ) και εστίασε στην αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Σημείωσε ότι μέχρι το 2019 η Ελλάδα ήταν συνώνυμη με «πρόβλημα» στη συνείδηση του μέσου επενδυτή, οπότε έγινε προσπάθεια για να πειστεί η επενδυτική κοινότητα ότι η χώρα σέβεται τον χρόνο και τα χρήματά της. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις, δράσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και ψηφιοποίηση του δημοσίου.

Η καλή συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ευνοεί την προώθηση πράσινων επενδύσεων, ενώ ειδικό βάρος έχει η προώθηση των πλεονεκτημάτων της οικονομίας στους διεθνείς επενδυτές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε εν κατακλείδι ότι και η Κύπρος έχει τα εφόδια να πετύχει το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα