Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν αφορά τη θητεία μου η λογιστική διαφορά του ΚΕΕΛΠΝΟ


Την πεποίθηση πως η υπόθεση της απόκλισης 89 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι μια λογιστική διαφορά, χωρίς να λείπουν χρήματα, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως δεν αφορά τη δική του θητεία στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Δυστυχώς, ο κ. Μπαλωμενάκης είτε από άγνοια, είτε σκοπίμως παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι δήθεν οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν τρύπα ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ  στις λογιστικές χρήσεις της περιόδου 2007-2014 του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων». 

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Η έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρει μια λογιστική διαφορά (χωρίς να λείπουν τα χρήματα) ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρήση του έτους 2009-2010. Η λογιστική αυτή διαφορά βαίνει μειούμενη τα επόμενα χρόνια και καταλήγει στα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2014, κατά τη διάρκεια της δικής μου υπουργικής θητείας και του κ. Μάκη Βορίδη. Όχι μόνο δεν λείπουν 230 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Πολάκης, αλλά δεν λείπει ούτε ένα ευρώ. Έναν λογιστή να είχε ρωτήσει ο κ. Μπαλωμενάκης, θα τον είχε προστατεύσει».

«Σε κάθε περίπτωση, αν και η λογιστική αυτή διαφορά δεν αφορά στη δική μου θητεία, εφόσον η Επιτροπή θέλει να την ερευνήσει, δεν έχει παρά να καλέσει την πρώην υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία άλλωστε έχει κάνει και δηλώσεις υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Επιτροπή. Αν νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι, είναι πολύ γελασμένοι» καταλήγει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο πρώην υπουργός Υγείας.