Οικονομία

Γεωργιάδης: Άμεση κατάθεση του ν/σ για επιτάχυνση αδειοδοτήσεων από το ΓΕΜΗ


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος) και του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών), Κωνσταντίνο Μίχαλο, είχε, σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με παρόντα τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Μετά το πέρας της συνομιλίας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Συναντηθήκαμε με τον κ. Μίχαλο και συμφωνήσαμε στην άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων από το “ΓΕΜΗ”, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: «Με πρωτοβουλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συναντηθήκαμε με τον κ. Μίχαλο και συμφωνήσαμε ότι προέχει η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να προκύπτουν τα αναγκαία δικαιολογητικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ανάπτυξη έρχεται. Το μήνυμά μας είναι ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Μίχαλος είπε: «Στη συνάντηση που είχα σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Νίκο Παπαθανάση, συζητήσαμε για τα θέματα της επιτάχυνσης των διαδικασιών, που είναι ένα μείζον θέμα για την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα για όλα τα υπόλοιπα εργαλεία, τα οποία πρέπει να εισαχθούν στην καθημερινότητα των Επιμελητηρίων που τηρούν για λογαριασμό της πολιτείας το “ΓΕΜΗ”, ώστε να διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις όχι μόνο στην ίδρυσή τους, αλλά και στη λειτουργία τους», κατέληξε.