Άμυνα & Διπλωματία

Γεννηματά: Tο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταδικάσει την επιθετικότητα της Τουρκίας


Προσερχόμενη στην Προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ζήτησε κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά τόνισε: "Θα ζητήσω τη συμβολή των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προκειμένου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταδικάσει την επιθετικότητα της Τουρκίας, εναντίον της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρξουν μέτρα προκειμένου να σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο".

Παράλληλα, ανέφερε: "Θα πρέπει να υπάρξει μια νέα προοδευτική πλειοψηφία στην Ευρώπη με τον Φρανς Τίμερμανς στην ηγεσία της Επιτροπής και δεν μπορεί στη στρατηγική ατζέντα για την επόμενη πενταετία να απουσιάζει το κεφάλαιο της κοινωνικής Ευρώπης".

"Όταν οι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν σοσιαλιστές περιμένουν αυτό να αποτυπώνεται και στις πολιτικές. Όπως στην Ελλάδα, που μας τίμησαν με την τρίτη θέση και έκλεισαν το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.