Πολιτική

Γεννιέται «Η Αριστερά», το νέο κόμμα των διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ


  Ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι εσωτερικές ζυμώσεις  και τα μέλη της νέας ηγετικής ομάδας προσπαθούν να βρουν κοινό βηματισμό σήμερα γίνονται η επίσημη παρουσίαση και τα «βαφτίσια» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των11 βουλευτών που αποχώρησαν από το κόμμα. Είναι η πρώτη κίνηση για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, που φιλοδοξεί να εκφράσει τον χώρο της Αριστεράς υποκαθιστώντας σ' αυτό τον ρόλο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως είπε σε χθεσινή συνέντευξη της η Εφη Αχτσιόγλου, “έχει υποστεί μετάλλαξη” επί προεδρίας Κασσελάκη.

Την καθαρή αριστερή πολιτικοϊδεολογική ταυτότητα του νέου υπό εκκόλαψη κόμματος θα δίνει και το όνομα του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομάζεται “Η Αριστερά”, χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς ή άλλες λέξεις-προσθήκες.

Οι ιδρυτές του ακολουθούν εν προκειμένω το παράδειγμα των Γερμανών ομοϊδεατών τους, που δημιούργησαν το 2007 το κόμμα Die Linke (“Η Αριστερά”), το οποίο σημείωσε εκλογικές επιτυχίες, φθάνοντας στο 11% - πρόσφατα όμως διασπάστηκε.

Μέχρι τελευταία στιγμή συζητούνταν ως πιθανό όνομα και το “Αριστερά Μπροστά”. Φαίνεται όμως ότι προτιμήθηκε τελικά  η μονολεκτική επωνυμία με το άρθρο, που υποδηλώνει ότι αυτή είναι η μία και μόνη Αριστερά στον ελληνικό πολιτικό χώρο.

 Η παρουσίαση και οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις επτά το απόγευμα στο Σεράφειο, επί της οδού Πειραιώς.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα