Ελλάδα

Γενική απεργία για αύριο από Περιφέρεια Β. Αιγαίου και Δήμους


Ως ημέρα γενικής απεργίας ορίστηκε η Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, στο Βόρειο Αιγαίο, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης.

Όπως τόνισε ο ίδιος πρόκειται για «ένδειξη διαμαρτυρίας και δυναμική αντίδραση των κατοίκων στην παράλογη βία και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, κατόπιν εντολών της κυβερνήσεως».

Εν συνεχεία, αναφέρει ότι «οι νήσοι μας, πυλώνες του Ελληνισμού και ακρίτες της Ελλάδας, δεν θα μετατραπούν σε φυλακές, καταθετήρια ψυχών και μόνιμη κατοικία δεκάδων χιλιάδων μεταναστων, όπως επιδιώκει η Πολιτεία».

Εν συνεχεία, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τονίζει πως από κοινού με τους δήμους της καταδικάζουν «τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας τη βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών. Καταγγέλλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι δήμοι της καλούν σε συμμετοχή στην αυριανή γενική απεργία και κάνουν γνωστό πως δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τις περιφερειακές παρατάξεις και τους δημάρχους.