Ελλάδα

ΓΕΝ: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό στην Λέρο


Με ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωστοποίησε ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρεται ότι «υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

Μίλησαν τα κινητά - Ομολόγησε ο ένας υποπτος

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών οι πληροφορίες αρχικά υπέδειξαν 10 υπόπτους αλλά στη συνέχεια οι Αρχές έριξαν το βάρος και συνέλαβαν τρία άτομα. Πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί.

Όλοι ανακρίθηκαν στη Λέρο και όπως αναφέρει και το Open TV, μετά το άνοιγμα των κινητών τηλεφώνων βρέθηκαν οι απαιτούμενες πληροφορίες για την σύνδεση των τριών υπόπτων με την υπόθεση της κλοπής του στρατιωτικού υλικού.

O πρώτος ύποπτος δεν άργησε να λυγίσει στην ανάκριση και ομολόγησε την πράξη του, με τις Αρχές να επικεντρώνονται στους άλλους δύο συλληφθέντες, ώστε να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, η υπόθεση.