Τουρισμός

Γέφυρα - "μαίανδρος στο άπειρο" πάνω από το ποτάμι στην Τσενγκντού της Κίνας


Ποικιλία διαδρομών προσφέρει η γέφυρα πάνω από το ποτάμι στην Τσενγκντού της Κίνας την οποία ολοκλήρωσαν οι, με έδρα το Βερολίνο, αρχιτέκτονες Τομ Βύνσμαν, Άχιμ Κάουφερ, Βέι Κάι και Φίλιπ Μπουσμάγερ σε συνεργασία με τα κινεζικά ινστιτούτα ντιζάιν SADI και JDTM.

Η σχεδιαστική ομάδα δημιούργησε εντός της γέφυρας Wuchazi Bridge έναν συνεχή πεζόδρομο, στοχεύοντας σε μια δομή που θα είναι προορισμός αναψυχής.

«Σε συνδυασμό με τις παρακάμψεις που λειτουργούν ως σύνδεσμοι, ένας μαίανδρος που εκτείνεται στο άπειρο προσφέρεται για περπάτημα χωρίς ο περιπατητής να φύγει από τη γέφυρα, ώστε να βιώσει όλα τα πιθανά σενάρια μεταξύ φύσης και αστικού τοπίου» εξήγησε, μιλώντας στο Dezeen, ο Κάουφερ.

Η Wuchazi Bridge συνδέει το Century City New International Conference & Exhibition Center και το παρόχθιο πάρκο με γειτονικές συνοικίες κατοικιών, και σχηματίζει ένα «οκτώ» πάνω από τον ποταμό Φου Χε.

Προσφέρει σειρά διαδρομών στους περιπατητές και ποδηλατιστές που επιθυμούν να διαβούν το ποτάμι.

Πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές ήταν αφενός οι παραδοσιακές σε σχήμα ζιγκ ζαγκ κινεζικές γέφυρες και, αφετέρου, η λωρίδα ή ταινία του Moebius.

«Η ιδέα είναι να μη περάσουμε απέναντι όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά να προσφέρει η γέφυρα την ευκαιρία διαφυγής, βόλτας και χαλάρωσης για μια στιγμή. Ή, την ευκαιρία να συναντήσουμε φίλους και να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί τους μέσα σε ένα πυκνοδομημένο αστικό περιβάλλον» τόνισε, από την πλευρά του, ο Βύνσμαν.

Διαβάστε επίσης