Αθλητικά

Γαζα: Ο Μπάιντεν καλεί να επιτρέψουν την ανθρωπιστική βοήθεια - Η Χαμάς λέει ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να δεχθεί ομήρους


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες στη Γάζα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα, το νερό, την ιατρική περίθαλψη και άλλες μορφές βοήθειας, χωρίς να παραβιάζεται η βοήθεια από τη Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν.

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες τις πλευρές για να διατηρήσουμε σε λειτουργία το συνοριακό πέρασμα της Ράφας ώστε να καταστεί δυνατή η συνεχής μεταφορά της βοήθειας που είναι επιβεβλημένη για την ευημερία των πολιτών της Γάζας", δήλωσε σε ανακοίνωση μετά τη διέλευση της πρώτης αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια από το συνοριακό πέρασμα της Ράφας.

Ο Μπάιντεν κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να συνεχίσουν να επιτρέπουν την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τελεί υπό πολιορκία.

"Ήμουν σαφής ήδη από την αρχή της κρίσης αυτής, τόσο στις επίσημες δηλώσεις μου όσο και στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες: η ανθρωπιστική βοήθεια είναι μια καθοριστικής σημασίας και επείγουσα ανάγκη και η μεταφορά της πρέπει να συνεχιστεί", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για να "διευκολύνει τη δυνατότητα των Αμερικανών πολιτών και των στενότερων μελών της οικογένειάς τους να βγουν με ασφάλεια από τη Γάζα" μέσω της Αιγύπτου.

Η Χαμάς λέει ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να δεχθεί δύο ομήρους που η οργάνωση σκόπευε να απελευθερώσει

Εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς δήλωσε σήμερα το βράδυ ότι η οργάνωση σκόπευε να απελευθερώσει δύο ακόμη ομήρους για "ανθρωπιστικούς λόγους", αλλά ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να τους δεχτεί.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κάσαμ, δήλωσε σε σύντομη ανακοίνωση ότι η οργάνωση ενημέρωσε το Κατάρ την Παρασκευή για την πρόθεση της Χαμάς να απελευθερώσει τους δύο ομήρους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα