Πολιτική

Γαβρόγλου: Η όποια συμφωνία με την Εκκλησία θα κυρωθεί από τη Βουλή


«Όποια συμφωνία προκύψει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου και της Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα κυρωθεί στο σύνολο της από τη Βουλή στο μοντέλο των διακρατικών συμφωνιών», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο orthodoxia.info.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως η πρόταση για συνταγματική διασφάλιση της συμφωνίας «δεν είναι στο τραπέζι» και πρόσθεσε ότι «κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους φόβους και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο κόσμος στο δημόσιο»

Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν μπορούν όλα να εξασφαλίζονται στο Σύνταγμα» και υπεραμύνθηκε, σύμφωνα με το in.gr, της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, η οποία εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική της ενίσχυσης των διακριτών ρόλων.

Εν συνεχεία, επεσήμανε ότι η παραμονή των κληρικών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης, η οποία προτίθεται να εξασφαλίσει πλήρως τα δικαιώματα των κληρικών οι οποίοι όμως επιμένουν πως γι αυτούς η έξοδος από την Ενιαία Αρχή αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

«Όποια συμφωνία προκύψει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου και της Εκκλησιαστικής Περιουσίας θα κυρωθεί στο σύνολο της από τη Βουλή στο μοντέλο των διακρατικών συμφωνιών», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.